15 September, 2009

WebGL (3D Graphics Layer)
Apple's WebKit rammeverk har nylig fått støtte for såkalt "web-3D". Maskinvareakselerert 3D, generert fra rådata via en nedstrippet OpenGL (Open Graphics Layer) driver. Store nettaktører viser stor interesse for denne teknologien (de fleste utenom Microsoft), og vil samarbeide på rammeverket for å videreutvikle konseptet.

Teknologien er basert på Vladimir Vukicevics "Canvas3D"-element. Og Opera software har tidligere også jobbet med canvas-elementet i den kommende HTML-5 definisjonen.

HTML-elementene canvas, audio og video er jo i grunnen direkte konkkurrenter mot Microsoft's Media Player Plugin, og det nylig lanserte multimedia-rammeverket "Silverlight". Og er jo i så fall grunnene til at Microsoft ikke har uttalt seg om total integrering av HTML-5 standarden fra W3C.

Hvis M$ ikke kommer til å implementere full HTML-5 standard, kan de faktisk finne seg i situasjonen de fleste andre nettlesere befant seg i for noen år siden. ALT var Internet Explorer-basert, og man unngikk som regel å bruke alternative nettlesere fordi alt var IE-støttet. Det er dette de nå kan komme til å oppleve hos Internet Explorer-teamet, siden det er den eneste nettleseren som ikke har utlyst å inkludere alle disse nye multimedia-funksjonene.

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment