22 September, 2009

PS2-bakoverkompatabilitet ++

Nå har det lekket ut et dokument om et møte som fant sted i sommer, mellom Sony og Sega henholdsvis. Dokumentet omhandler bl.a. tidligere Dreamcast-titler og PS2-bakoverkompatabilitet som emner. Det blir også nevnt distribusjon gjennom PSN (PlayStation Network) av nevnte titler.

Hvis det viser seg å være fakta, vil dette bli en gullgruve både for Sony og Sega. Dreamcast ble ansett av konsoll-entusiaster som den beste konsollen noensinne, men drev aldri salgstallene den fortjente når den ble sluppet. Spill-titlene til maskinen derimot, skapte mye blest og bravado for nytenkning på en tid da det egentlig ikke var attraktivt å være så nyskapende som det er den dag i dag.

Oppdatering, torsdag 24 september:

Sega slapp maskinen i 1998, rett rundt hjørnet for slippene av f.eks. PlayStation2, Nintendo GameCube og Xbox. Maskinen var forut sin tid, med både web-browser og avtagbart modem (ja, MODEM), og diverse grafikk-teknologi andre konsoller bare kunne drømme om. Sega sluttet produksjonen av maskinen i 2001 p.g.a. for dårlige salgstall, og la ned hardware-avdelingen i selskapet for å fokusere mer på software.

Foruten Nintendo Inc., er Sega den eldste spill-leverandøren som fortsatt eksisterer etter konsoll-krigene på 90-tallet. Og de har noen av de største spill-samlingene av de større aktørene.

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment