15 September, 2009

2000/XP sikkerhet? LuLz? *sukk*

Som nevnt tidligere i et engelsk-språklig innlegg (linken i enden av innlegget), fortalte jeg om et nyfunnet sikkerhetshull som i grunnen burde være klassifisert som høy-risiko, men som Microsoft har ned-prioritert både for Windows 2000 og XP fordi "systemene er såpass utdaterte at det ikke lar seg gjennomføre å oppdatere disse", og anbefaler heller brukere av Windows 2000 å benytte den innebygde Windows-brannmuren som erstatning for en sikkerhetsfiks... ehm, javel?
Bare for å nevne det, så er hullet fikset i både Windows Vista, 7 og Server 2008.
Et genialt fremsteg av Microsoft, å faktisk snakke rett fra levra og fortelle at de ikke har tenkt å fortsette oppdatering av det mest brukte systemet på nettet den dag i dag.

Nå håper jeg at folk begynner å tenke på hvilket system og programvare-leverandør de har tenkt å benytte fremover i tid basert på dette. Men sannsynligheten er nok den at folk bare fortsetter å hive de hardt tjente pengene sine rett i Microsofts lommer uten spørsmål eller kritikk som vanlig.

Snakket mye med folk på jobb om dette, og de sier det samme som Microsoft, når XP fases HELT ut av sikkerhetsteamet, er det rett og slett bare å bytte til Windows 7, men det er her de fleste kommer til å få seg et realt sjokk. Microsoft har bare lagd oppgraderings-avtaler med folk som har kjøpt nyere datamaskiner med Windows Vista pre-innstallert, vi som sitter med XP på systemet og vil oppgradere og sikre oss selv, må nok dessverre ut med hele grossist-prisen for Windows 7 virker det som.

P.S.:
Nå kan feilen diskuteres hvorvidt den er kritisk eller ei, men når slike hull blir publisert offentlig, er det bare et tidsspørsmål før black-hats lager exploits og benytter feilen for alt den er verdt...

Linker:
http://www.hardware.no/

0 kommentarer :

Post a Comment