11 September, 2009

Struping på 3G trafikk

Viser seg at operatørenes mobile bredbåndstilbud har blitt offer for egen suksess. Både Telenor og NetCom struper trafikkmengden ved å sette en maks mengde data ned per måned. Henholdsvis 149kr pr.mnd med grense på 5 gigabyte fra Telenor, og 129kr pr.mnd med grense på 2 gigabyte fra NetCom.


Tallene viser til begges minsteabonnement på mobilt bredbånd, men begge har også utvidede abonnementer med fri dataflyt for iPhone og Google Android (begge er da smart-telefoner med behov for høyhastighets-Internett forbindelse for full utnyttelse av funksjonalitet).

Jeg har personlig iConnect-abonnement med fri dataflyt fra NetCom siden jeg har mobiltelefonen HTC Magic (med Google Android OS), som koster meg 349,- pr.mnd, dette uten datamengde-grense. Telenors tilsvarende abonnement koster deg rundt 1099,- pr.mnd for fri dataflyt, 499,- pr.mnd uten fri dataflyt med en grense på 1000 megabytes.

Grunnene skal være nokså enkle. Bare Telenors datatrafikk i juli måned kom på over 150 terabytes!

Post- og teletilsynet (PT) er skuffet over prisøkningen på mobilt bredbånd, men innser at operatørene er nødt til å tjene penger på produktet.
Telenors tall fortsetter å synke gradvis, både med kunder som bytter operatører og altfor lite nye kunder. NetCom har allerede begynt med utrulling av LTE-baserte (4G) nettverk i Oslo. Mens Telenor fortsetter å bygge ut turbo-3G nettet sitt i stedet.

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment