09 September, 2009

AKIRA - The Movie ???

Norsk forfatter omskriver manga-serien "Akira" som spillefilm. Håkon Nygaard-Østby, som flyttet til USA som 19-åring, har vært med på kritikerroste storfilmer som "Iron Man", "Children of men" og en kommende storfilm: "Cowboys & Aliens" hvor hovedrollen skal spilles av, ingen andre enn, Robert Downey Jr.

Rettighetene til Akira-prosjektet ble overtatt av Warner Bros studioet, og skal visstnok ha vært utviklet av Leonardo DiCaprios produksjonsselskap Appian Way. Det sies også at DiCaprio selv vil spille hovedrollen som ungdomsavvikeren "Kaneda" fra serien.

Eneste negative jeg kan dra ut fra artikkelen om filmatiseringen, er at handlingsarenaen er lagt til New York istedenfor Tokyo hvor originalen baserer seg.

Serien har allerede blitt filmatisert som animasjon i 1988, og det tok fra 1982 til 1990 å ferdiggjøre sagaen som manga-tegneserie. Personlig er dette min favorittfilm når det angår anime, tett fulgt av "Ghost in the shell" og "Neon Genesis Evangelion" (sistnevnte er i produksjon som storfilm allerede).

Men at det har vært så mye norsk innflytelse i slike schlager-filmer visste jeg overhodet ikke.

GO ON OLA NORDMANN!

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment