09 September, 2009

Var det jeg sa hele tiden...

"Så fort Sony nedgraderer maskinvare-komponentene i PS3 og tar bort funksjonalitet for å få ned prisen, vil maskinene gå som varmt brød fra butikkene."

Dette sa jeg for godt over 1-1/2 år siden, og stemte det ikke? F***in'hey! ;P

Mange sa Xbox eller Wii ville ta kronmedaljen uansett pris, fordi disse maskinene ikke satset 100% på hardcore gamere slik som Sony. Vel, det kan argumenteres mye for hvilken maskin som er "best", men realiteten er at ikke alle parter satser på samme målgruppe innen konsoller lenger. Det er i alle fall min oppfatning.

Bare det faktum at Sony faktisk har cashet inn på FPS-spill i konsoll-versjoner (Unreal Tournament III, Call of Duty: World at war, Battlefield 1943, osv.) tilsier at konsollene har kapret spillmarkedsandeler der de har slitt tidligere. Personlig tror jeg ikke dette er fordi spillene er så mye bedre på konsoller nå enn før, men at konsollene gir muligheten for USB-tastatur og mus. Ekstrautstyr for kontroll og input har revolusjonert konsollene, akkurat som PCen i sin tid (joysticks, gamepads, osv.).

Den klare fordelen med konsoll-spill er at du ikke må møte minimumskrav på maskinvare for å bare kunne spille spillene i det hele tatt. Det er her Sony har skutt gullfuglen, ved å klemme i mer databehandlingskraft enn noen konsoll har hatt noen gang tidligere. Det er ikke helt uten grunn at PlayStation3 har fått betegnelsen "supercomputer".

PS3 Slim vil nok cashe inn voldsomt for Sony etter dårlige salgstall for "Phat"-versjonene.

Det burde egentlig en salgsstigning på 400% si for seg selv. Microsoft satte ned prisen på Xbox 360 samme uke som Sony, men opplevde på ingen måte den samme stigningen i salgstallene.

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment