13 October, 2009

TPB blokkering

Pleier som regel ikke å blogge så mye om torrent-teknologi eller sider som serverer torrents. Men når det juridisk sett blir så dumt som det nå har blitt, blir jeg forbannet på håndhevere av norsk lov.

Det finnes absolutt ingen grunnlag i å pålegge en ISP (Internet Service Provider) som Telenor å blokkere tilgang på innhold, det er en direkte trussel mot nettfriheten!

En ISP kan (BØR) ikke holdes ansvarlig for innhold, når det er TILGANGEN de faktisk tjener på.

Plate-/filmindustrien bør virkelig ta seg en skikkelig revurdering på hva de faktisk prøver å gjennomføre. De prøver regelrett å STRUPE folks tilgang til nett-informasjon, og å fortelle deres EGNE FORBRUKERE hva, hvor og når de kan bruke deres kopibeskyttede materiale som de har gjort i alle år siden 80-tallet.

Tape-kassetten (som forøvrig er TPBs logo) ble ansett som "musikkindustriens fall" når den kom på 80-tallet, men seriøst, kan virkelig et opptaksmedium med dårligere kvalitet enn originaler virkelig utkonkurrere en såpass stor og mektig industri som den amerikanske underholdningsbransjen?

I-THINK-NOT!

Derfor legger jeg ut dette innlegget med min egen formening om saken, og i tillegg, hvordan en eventuell blokkering hos Telenor mot TPB kan omgås på en meget enkel måte.

Telenor kommer mest sannsynlig til (holder på) å blokkere TPB ved hjelp av DNS-systemet, og har en peiling på denne teknologien, vet en med sikkerhet at det ikke skal mye til for å omgå slike sperrer.

Danske 'The Jesper Bay' har laget en how-to for Mac/Windows på å forbigå slike sperrer meget enkelt.

De kan blokkere alt de vil, men det vil alltid finnes en omvei. Enkelt og greit...

2 kommentarer :

Olti said...

Telehor @ it's best!

pizslacker said...

the usual, as usual XD

Post a Comment