10 November, 2009

Slikt burde vært "ulovlig"

Microsofts etterforskningsprogram (MS Cofee) er lekket ut på piratnettverkene. Jeg og mange andre har alltid visst at M$ har hatt slik programvare tilgjengelig, og at de mer enn sansynligvis har delt dette ut til diverse "lov og rett" institusjoner (bl.a. Interpol og KRIPOS).

Men nå har det altså klart å bli lekket ut i det fri (les: lekket ut på det offentlige Internett) hvor det har blitt lastet ned av diverse pirater og videre kopiert til andre fildelingsnettverk.

M.a.o. har vanlige dødelige fått prøve programmet fullt ut (et av veldig få programmer der det å kopiere programmet i seg selv ikke er direkte ulovlig, men å bruke det er høyst ulovlig dersom man ikke tilhører en statsinstitusjon) og det de fleste har konkludert med er at dette programmet ikke burde ha sett dagens lys. Det bryter alle lover og reglementer i forhold til personvern, det knekker brukerpassord, samler bildedata, bilde-linker, bilde-metadata, dokumenter, osv.

Det kjøres fra en minnepinne, og logger alle funn på pinnen, slik at manuell interaksjon med datamaskinen blir unødvendig. Og kan derfor også benyttes av "ikke-teknisk personell", m.a.o. hvem som helst.

Var vel egentlig smertelig klar over at slik programvare eksisterer, men å faktisk se det (prøve det), uten noen som helst benektelse fra hverken Microsoft eller myndigheter, er veldig ubetryggende.

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment