11 November, 2009

Microsoft og "lisenser"

Nå har de greidd det igjen. Vist ett ansikt til det offentlige, og vist et helt annet til industrien.

Microsoft opprettet for noen år siden et åpen kildekode-prosjekt for å bedre samarbeidet mellom proprietær og åpen kildekode utvikling. Som jeg og mange andre fryktet, ble det ikke helt sånn. Prosjektet med navnet "CodePlex" gjorde som de sa at de skulle i begynnelsen, men nylig tok en Microsoft-fanboy (Rafael Rivera) talerstolen og fortalte åpent om et nytt verktøy Microsoft hadde laget for Windows 7, kalt "Windows 7 DVD/USB download tool".

På sin blogg forteller Rivera at verkøyet har blitt laget med kode fra det GPLv2-lisensierte CodePlex-prosjektet "ImageMaster", uten at dette er dokumentert noe sted i verktøy-manualen.

Det er derimot skrevet i betingelsene til verktøyet at det ikke er lov å videredistribuere programmet, og det ser ikke ut til at Microsoft har lagt ut kode-forandringene deres på CodePlex, begge deler er grove brudd på GNU General Public License v2.

Dette viser jo bare at M$ fortsetter med sin kjente normale atferd.

CodePlex ble egentlig til for å føre sammen åpen kildekode og proprietære selskaper for å jobbe på åpen kildekode-prosjekter sammen.

Og nå vet vi hvorfor: slik at Microsoft kan høste inn på nybrytende teknologi og bruke det til sin egen fordel. Microsoft har gjort det klart, gang på gang på gang, at de nekter å samarbeide på noe som helst vis uten at samarbeidet bare kommer dem til gode.

De vil ha monopolet sitt tilbake, de vil at ting skal være som før... vel, sorry Microsoft, but times are changing...

Dette burde egentlig være ganske så åpenlyst, så lenge deres egne fanboys rynker på nesen i forhold til selskapets fremferd, burde det gå opp et lys for en god del smarte hoder om at ting forandres.

Jeg ville faktisk gått så langt som å kalle Microsoft "den store usikre bøllen i IT".

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment