12 November, 2009

The Go Programming LanguageGoogle har hendene i så mye morsomt for tiden. Det virker jo bare som om de vokser og vokser, og har heller ikke lest mange artikler om at Google har permittert ansatte etter finanskrisen heller.

Nå har de gått enda et steg videre etter lanseringen av Android. Nå utvikler de et høy-nivå programmeringsspråk kalt "Go".

Go skal kombinere hastigheten til høy-nivå språk som Python, kombinert med ytelsen og sikkerheten til lav-nivå språk som C og C++. Språket er hovedsaklig et eksperiment som skal være gøy å leke med.

Men alt Google har laget de siste årene tilsier at det kan ligge andre tanker bak også.

Linken under går til en lengre introduksjonsvideo laget av Google.

Oppdatering fredag 13. november:

Fant nettopp ut at Google-teamet bak Go har fått med seg Ken Thompson(!) og Rob Pike(!), ikke rart språket har fått mye media-omtale.

Ken Thompson laget på 60/70-tallet systemimplementering-språket "C" og var med på å utvikle Unix i dette språket sammen med Dennis Ritchie.

Rob Pike var i samme Unix-gruppe hos Bell Labs (teleselskapet AT&Ts utviklingsfirma), hvor han var med på utviklingen av Plan9 sammen med Ken Thompson og var sentral i utviklingen av usecase-konsepter og applikasjoner for Unix. Rob er også forfatteren til det universelle tegnformatet UTF-8.

Oppdatering mandag 16. november:

Enda bedre! Språket er kun tilgjengelig for Linux og Mac OS X :P Ser ut som de satser fokusen på hardcore-utviklere ved å kun tilby implementasjoner for POSIX-systemer.

Link:

0 kommentarer :

Post a Comment