29 April, 2009

Alle får!
Bra, lille Ballmer! Endelig litt fornuft fra Microsoft's side, vel, dette var allerede annonsert tidligere, men da ble det ikke sagt sort-på-hvitt at "alle får", men det ser ut som det er nettopp det som skjer nå.
Alle får!
Hvem får sikkerhetsoppdateringer? Det er et spørsmål Microsoft får oftere enn de hadde regnet med. Kanskje grunnet piratkopierings-sperrene i Windows XP og Vista.
Skal nettsikkerheten ivaretas for alle, må også alle være sikret. Dette er i alle fall et steg i riktig retning.

Levner ingen tvil
«Det ser ut til å være en myte at Microsoft holder tilbake Windows sikkerhetsoppdateringer og leverer dem kun til de som er eiere av ekte Windows. La meg være klar: alle sikkerhetsoppdateringer leveres til alle brukere» skriver selskapet på The Windows Blog.
Får håpe det fortsetter.

Men bare for å legge alles oppmerksomhet litt opp på G, så sies det i "The Windows Blog"-innlegget hvor dette legges frem, at ikke ALLE oppdateringer fra Windows Update sendes ut til alle brukere (uavhengig om de er genuine brukere eller pirater, noe jeg mener er lite trolig allikevel med tanke på hvem vi snakker om her) "fordi det kan dreie seg om ekstra-produkter innenfor Microsofts varesortiment" (les: pirat-kopierte enkelt-programmer).

System-oppdateringer sendes allikevel ut til alle, men det mener jeg er mer fordi pirat-maskiner ikke skal knele genuine brukeres nett-opplevelser, enn at "alle skal sikres best mulig".

Microsoft ser seg nok tvunget til å gi alle system-oppdateringer, men ikke å bevare bruker-opplevelsen til ikke-genuine brukere fordi "de ikke har bruker-rettigheter på gjeldende produkt" (sett ut ifra et juridisk standpunkt), så det er rett og slett mer en "fiks" for å garantere genuine brukeres rettigheter enn at pirat-brukere også skal ivaretas sikkerhetsmessig.


N.B.! Dette innlegget er IKKE ment som hets mot Microsoft. Jeg er en åpen tilhenger av OSS (Open Source Software), men jeg jobber til daglig med Microsoft-teknologi, og har årevis med erfaring med deres produkter, faktisk helt siden MS-DOS v4.

0 kommentarer :

Post a Comment