23 April, 2013

AMD, SoC og ARM.AMDs nye satsing på bærbare enheter heter "AMD Embedded G-series System-on-Chip" (kort: SoC), basert på AMDs nye Jaguar mikroarkitektur.

AMDs pressemelding:
http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/amd-embedded-gseries-2013apr23.aspx

Det er nok den nye strømgjerrige serien som skal konkurrere direkte med Intels "Atom"-serie (benyttet i NAS-bokser, nettbrett, mini-laptoper, osv.).

Brikkene skal lages i to arkitekturer: ARM og x86. Om brikken er ARM- eller x86-basert ses nede i høyre hjørne av logoen hvor det blir trykt en "A" for ARM, og en "X" for x86 (bildet ovenfor viser en x86-basert brikke). De vil også komme med to eller fire kjerner som vil kjøre på en klokkefrekvens mellom 1 til 2 GHz. Grafikkmessig stiller AMD seg bedre enn Intel. Disse brikkene har integrert GPU basert på Radeon 8000 som i følge AMD gir opptil 5 ganger bedre grafikkytelse enn tilsvarende "Atom"-prosessorer fra Intel.

Personlig liker jeg veldig at AMD leker med å blande CISC / RISC i en brikke-serie, og det vil bli voldsomt spennende å se hvordan brikke-kombinasjonen ARM / Radeon vil oppføre seg i bruk.

Hardware.no-artikkel:
http://www.hardware.no/artikler/dette-er-amds-nye-atom-konkurrent/132867

0 kommentarer :

Post a Comment