06 September, 2010

"Lyse-feil" > nettmørkeJa, så har det skjedd igjen da. Altibox AS hadde idag en feil i nettet i Stavanger som slo ut Altibox i hele landet(!). Jeg er ikke den første til klageluken når det gjelder Lyse/Altibox, men det begynner å bli litt irriterende å oppleve slike store feil hos en fiberleverandør med den driftserfaringen de har, begynner å bli en del år nå.

Selv kjente jeg ikke til problemet før rundt kl.10 da jeg fikk beskjed om at Internett-tilgangen hjemme ikke hadde fungert om morgenen.

Ok, feilsøkingsliste for Internett:
  1. Sjekk at tilgangen fungerer på mitt rom: Nei.
  2. Sjekk at tilgangen fungerer på linux-server: Nei.
  3. Sjekk at server/routere kan kontakte DNS: Niks!
  4. Ping gateway(er) fra linux-server og vent på reply: "100% loss".
  5. Prøv å gå online via WiFi på 3G-mobil: Android-browser sier "page not available".
  6. Prøv å gå online via 3G på mobilen for alternativ-sjekk: Ja, her fikk jeg tilgang.
Ringe Lyse for å høre om de har problemer? Ja, fikk raskt svar om at; "ja, det hadde de, særlig mye mer kunne de ikke si foreløpig". Nuff said, har jobbet i WAN-sektoren selv så vet at TTT ("Ting Tar Tid"). Det var bare å smøre seg inn med tålmodighet å se.

Etter en liten time resatte jeg fiber-boksen en gang for å freshe opp IPene i huset, så fikk jeg plutselig kontakt på linux-serveren som står rett ved aksessen. Jeg kunne da surfe til http://www.digi.no/(artikkel) og lese at Altibox hadde gått ut med driftsmelding om problemene. Og nå sitter jeg på netbooken å blogger om saken :p

0 kommentarer :

Post a Comment