09 September, 2010

Canal Digital + LinuxJa, faktisk, firmwaren (fastvaren, motsatte av mykvare) i satelitt-dekoderen til Canal Digital benytter nå linux-firmware :)

Oppdateringen onsdag 8. september oppdaterte programvaren i HD-PVR versjonen av Canal Digitals digitale satelitt-dekoder. (Med rykter om at flere modeller kanskje skal inkluderes.)

Oppdateringen/"oppgraderingen" :p forandret bl.a. utseendet på EPGen, alle menyer, måten opptak håndteres og en ny VOD-tjeneste (såkalt bredbåndsfilmleie, ikke helt ulik tjenesten Altibox allerede leverer) som skal ferdigstilles etterhvert ifølge Canal Digitals hjemmesider.

Jeg synes oppdateringen var rene mirakelet :) ikke bare fordi det er linux-basert, men p.g.a. reaksjonstiden på menyer og funksjoner i ettertid, nå kan jeg faktisk få sett ting og tatt opptak uten avbrudd. Dette var sjelden erfaringen med den "gamle" fastvaren. Den låste seg stadig, mistet innprogrammerte serie-opptak og reagerte KRAFTIG på signal-støy/-utfall.

For ikke å nevne det lekre bruker grensesnittet (menyer og EPG), mørk kontrast og tydelig utheving av informasjon ;D Jævlig bra arbeid godtfolk! Stå på!

N.B.:
Tidligere trodde jeg at dekoderen jeg hadde allerede kjørte Linux, men dette viste seg da å ikke stemme :p jeg var mildt sagt irritert på måten Linux hadde blitt brukt da, så det var en lettelse å finne dette ut XD

Canal Digital link:
http://parabol.canaldigital.no/Parabol/Aktuelt/Ny-software-pa-HD-PVR/

Digi.no artikkel-link:
http://www.digi.no/850810/bedre-parabol-tv-med-linux


Tillegg kl.21:16:

Etter å ha koblet dekoderen til routeren min med nettverkskabel, fungerte VOD-tjenesten. Jeg ble veldig spent på å prøve tjenesten for å se både utvalg og signalkvalitet. Tjenesten er visstnok et samarbeide mellom Canal Digital og SF Anytime.

Jeg kan med stor glede si at jeg er veldig godt fornøyd med både utvalg og kvalitet på signal. Film blir vist i full HD (hvis tilgjengelig) og sender både undertekstinger og Dolby Digital 5.1 lyd :)

Jeg ser i skrivende stund på filmen "The Fourth Kind" og hopper å støkker som bare det :)

Endelig bredbåndsfilmutleie med utmerket stabilitet og kvalitet.

Tillegg 16. sept kl.19:31:

Hva Canal Digital nå enn kjørte som firmware på sin HD-PVR tidligere, så er linux-versjonen SUVERENT overlegen! :) MAX fornøyd.

  • Null hakking når en skifter raskt mellom kanaler
  • Ingen lagg på VOD-tjenester (vel å merke: magisk oppløsning og lyd-kvalitet!)
  • Ingen programmerte opptak som "hikker" eller forsvinner
  • GUI (brukergrensesnitt) reagerer hurtig og oppdaterer informasjon skikkelig

0 kommentarer :

Post a Comment