07 August, 2008

OpenSSHOpenSSH er en derivat av den originale "free ssh 1.2.12" utgivelsen fra Tatu Ylönen. Denne versjonen var den siste som var "fri" nok for gjenbruk i OpenSSH-prosjektet. Deler av OpenSSH bærer fremdeles Tatus lisens som var inkludert i hans egen utgivelse. Denne versjonen, og alle tidligere, brukte matematiske funksjoner fra "libgmp" biblioteket. Biblioteket var også inkludert med disse tidlige ssh versjonene. Libgmp er gjort tilgjengelig under (LGPL) Lesser GNU Public License, selv om versjoner av lisensen på denne tiden lignet mer på standard (GPL) GNU Public License.

En kombinert lisens for alle delene er tilgjengelig på
http://www.openbsd.org/cgi-bin/cvsweb/src/usr.bin/ssh/LICENCE.

Snart etter 1.2.12 utgivelsen fra Tatu, ville nyere utgivelser by på mer restriktive lisenser, selv om libgmp fremdeles var inkludert og nødvendig for å bruke programvaren. Tidligere restriktive lisenser nektet folk å lage en Windows eller DOS versjon. Senere lisenser avgrenset bruken av ssh i kommersielle miljøer, hvor de i stedet krevde at firmaer kjøpte en dyr versjon fra Datafellows.

Tidlig i 1999, gjenoppdaget Björn Grönvall denne bestemte utgivelsen og startet å fikse bugs. Hans versjon av ssh er kalt OSSH og hadde bare støtte for SSH 1.3 protokollen. Rykter sier at OSSH har blitt integrert i noen kommersielle produkter i Sverige. Og til og med den dag i dag, har ikke OSSH støtte for SSH 2 protokollen.

OpenBSD prosjekt medlemmer ble klar over Björns arbeid mindre enn 2 måneder før utgivelsen av OpenBSD 2.6 release. De ville inkludere støtte for ssh protokollen i 2.6 utgivelsen av OpenBSD, men de måtte bli sikre på at den var perfekt. Derfor bestemte de seg for å 'forke' fra OSSH utgivelsen, og strebe etter rask utvikling på samme måte som den originale sikkerhetsrevisjonsprosessen ble utført internt i OpenBSD prosjektet. Som et resultat, var mye av kildekoden i utgivelses-filene allerede på RCS revision 1.34, noen helt oppe i 1.66. Utvikling gikk veldig raskt siden de hadde en deadline å komme i møte.

0 kommentarer :

Post a Comment